Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Τα Επτάνησα περιήλθαν στους Ενετούς τον 13ο αιώνα και δεν γνώρισαν ποτέ την Τουρκική κατοχή. Ο στρατός του Ναπολέοντα και η Βρετανική. Αυτοκρατορία άφησαν τα σημάδια τους στα νησιά, πριν από την προσάρτης τους στην Ελλάδα το 1863, σαν δώρο από την Βασίλισσα Βικτωρία προς το νέο Μονάρχη της χώρας, τον Δανό Πρίγκιπα Γεώργιο τον Α'.
Οι Ενετοί ανέδειξαν στα Ιόνια νησιά μια τοπική αριστοκρατία ενώ με την πάροδο του χρόνου καθιερώθηκε ένα μητρώο ευγενείας, που περιέκλειε τους εμπόρους, αλλά και εκείνους, των οποίων οι πρόγονοι ασκούσαν χειρωνακτικά επαγγέλματα. Η ιταλική επίδραση, εκτός από τους δρόμους και τα κτίρια, είναι εμφανής και στον τομέα της μουσικής.
Η «Επτανησιακή Μουσική Σχολή» με πατέρα τον Κερκυραίο μουσουργό Νικόλαο Μάντζαρο, ανέδειξε προσωπικότητες, που διακρίθηκαν στο διεθνές μουσικό
στερέωμα. Επίσης, στα Επτάνησα άνθισε ένα χαρακτηριστικό είδος τραγουδιού,η περίφημη «καντάδα», με μία χαρακτηριστική μελωδική δομή, εντελώς διαφορετική από το μουσικό ιδίωμα των δημοτικών τραγουδιών.
Τα Επτάνησα ανήκουν διοικητικά στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, εκτός από τα Κύθηρα, τα οποία διοικητικά ανήκουν στον Πειραιά. Τα Επτάνησα βρίσκονται κατά μήκος και κοντά στην δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Η Ήπειρος,η Στερεά Ελλάδα, και η Πελοπόννησος είναι σε απόσταση αναπνοής από αυτά.
Το ψηλότερο βουνό των Επτανήσων είναι ο Αίνος και βρίσκεται στην Κεφαλλονιά ενώ η ψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1628 μέτρα.
תגובות